VABALOG

Totalitaarne diktatuur: sürrealism või absurd?

Üks ihaldusväärsemaid seiklusturismi sihtkohti on Põhja-Korea ja seda sugugi mitte asjata. Nimelt võib seal näha ja tutvuda maailma kõige kurioossemate hoonete ja nähtustega, millest üks kõhedust kõige tekitavam on Ryugyong’i nimeline hotell – maailma seitsmendaks kõrgeim hoone.



Ryugyong’i hotell, kas Sauroni uus tsitadell või Põhja-Korea megalomaania väljendus? Allikas: Shape of Days

Pilt võrdub küll tuhande sõnaga, kuid Shape of Days blogi piltidega kaasneb ka väike artikkel, mis võib Põhja-Koreast huvitunumatele midagi pakkuda:

The Ryugyong Hotel is, in my opinion, the single most unsettling structure ever erected by the hand of man. It’s 1,082 feet tall, has 105 floors, and encloses 3.9 million square meters of floor space.

And it is completely empty. It doesn’t even have windows.

Lisaks leiab artikli juurest veel teisigi pilte, mis loovad hea ettekujutuse hoone asukohast maailma ühe nurjatuima riigi pealinnas.

Eraldi huvitav nähtus on Korea poolsaar kosmosest, eriti aga öösel, sest just siis on nähtav üks kõige dramaatilisemaid kahe Korea vahelisi erinevusi- valgustatud ja elujõuline lõuna versus pimeduses vaevlev põhi.


Categorised as: ...


2 kommentaari

  1. Jaan ütleb:

    Päris sürr värk… võrdlus Sauroniga on päris hea:p Ma ei saa muidugi hästi aru, et milline on ikkagi selle kurioosumi konstruktsioon. Siluett on ühest küljest selge, kuid kuid kas ta on püramiidi sarnane või õhuke nagu püsti pandud ohukolmnurk? Võibolla on see hoopis mingit sorti tulnukate emalaev? Kim Jong-Il annab minu arust tulnuka mõõdu välja küll.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga