VABALOG

Mida tahab FBI Andres Laiapea Blogiraamatust?

Mul pole just kõige soojemad suhted Andres Laiapeaga, kuid ma austan tema õigust kirjutada sellest, mis talle korda läheb ja sellepärast ei saa teha muud kui taunida FBI poolset Blogiraamatu sulgemist:

This blog has been suspended pending ongoing investigation by the Federal Bureau of Investigation.

Esialgu pole toimunu tagatausta kohta mingit konkreetsemat infot, kuid niipalju kui mina olen Blogiraamatut lugenud, polnud selle sulgemiseks mingit põhjust.

Kas sulgemise taga on mõni muu põhjus kui kirjutamine? Kas Andres teeb niisama nalja? Või tabas ta enda viimase vandenõuteooriaga liiga märki?

Ma arvan, et see lugu pole veel kaugeltki lõppenud.

TÄIENDATUD: Kadunud on ka Andres Laiapea teine lehekülg, mida mina Infopartisani nime all tunnen. Peamine vahe on aga nende kahe lehekülje asukohal – kui blog asub bloggeri serveris USA’s, siis Infopartisan näib olevat Eesti serveris.

Kas Andres võttis selle ise maha või “aitasid” teda kohalikud ametivõimud (KAPO?)?

TÄIENDATUD 2: Nüüd ei ole enam Blogiraamatu aadressil isegi mitte selgitavat tektsi, lihtsalt “404 – page not found”.

TÄIENDATUD 3: Panganduse ajaveeb on teemat edasi arendanud siin. Tasub lugeda ka sama postituse kommentaare, kus selgub, et Blogiraamatu puhul võib tegu olla kõige labasema e-vandalismiga, sest praegu võib sealt leida teksti: “Ha-ha-ha 😉 ärge kasutage igal pool samu salasõnu, lollakad!”. Huvitav, kas Infopartisan oli samade paroolide taga? Ju siis.


Categorised as: ...


13 kommentaari

  1. Anonymous ütleb:

    Ei ole Blogiraamatut lugenud. Millest see vandenõuteooria rääkis?

  2. Anonymous ütleb:

    Esialgu veel google’i cachist saadaval:
    SIIT

    Ma arvan, et Jüri mõtles postitust “Raha on pisike, aga bitchid on suured”

  3. Anonymous ütleb:

    Oleks huvitav teada, et mis siis nüüd toimuma võib hakata. Teada on ju see, et maailmas pole see esimene kord kui blogi on kinni pandud. Mõnda aega tagasi suleti üks ameerika blogi vägagi huivtaval moel -http://www.drugwar.com/pfedsraidanarchistweb.shtm

  4. Paul ütleb:

    Lugesin nimetatud artikli ja veel lisakski läbi ja ei leidnud mitte midagi tsensuuri vajavat. Kui see veebilehtede mahavõtmine ei ole kodanik Andrese mingi reklaamitrikk, siis on tegemist täieliku jamaga. Ootame ja vaatame pisut.

  5. Anonymous ütleb:

    FBI võib uurida pigem Infopartisani ja Blogiraamat võeti lihtsalt igaks juhuks maha.

  6. Jaan ütleb:

    Vaatasin nii infopartisani kui ka blogiraamatut Google cahche’ist ning sarnaselt anonüümse kommenteerijaga kaldun ka mina arvama, et peamiseks “FBI” huviorbiidiks võis siiski olla infopartisan. Sealsed pealkirjad (artikleid ma pikemalt lugeda ei saanud) olid inglise keelsed ning väga provokatiivsetel teemadel.

    Seoses kogu selle teemaga annaksin ma aga sõnavabduse eriauhinna Google cache’ile. Vaatamata “FBI” jõupingutustele on maha võetud tekstid ikkagi kogu maailmale kättesaadavad… tekib vaid küsimus, et kas tõesti ei suuda FBI Google’i suhtes midagi ette võtta või on nad lihtsalt juhmid?

  7. Geily ütleb:

    Liisa-Indra Kärt Eesti Ekspressist uuris veidi asja ja Panganduse Ajaveebis (bankforfun.blogspot.com) on üleval ka väike kokkuvõte sellest, mis ta teada sai.

  8. Anonymous ütleb:

    Ei ole vaja mingit vandenõu otsida. Kopipeist loost, mille saatsin Minuti poole teele…

    Inimesed, kasutage erinevaid salasõnu!

    Andres Laiapea kirjutab: “Lugu järgmine. Kui üritasin täna hommikul Bloggeri kaudu oma ajaveebi nimega Blogiraamat sisse logida, siis teatati, et olin eksinud salasõnaga. Proovisn uuesti, ikka sama jama. Mõtlesin, et see on mingi Bloggeri tehniline rike ja küll asi päeva jooksul korda saab. Seejärel kuulsin, et Raadio 2 oli mind selle ajaveebiga seoses taga otsinud. WTF? No üritasin siis vaadata, et milles jama. Lehekülg oli maha võetud. Jama küll, aga vahest ikka juhtub. Meenus, et paar aastat tagasi oli Blogger mingi serverijama tõttu osadel kasutajatel kõik sissekanded ära kustutanud. Arusaamatuks jäi aga see, mida Raadio 2 minust tahtnud oli. Lõpuks vaatasin, mida teised kodumaised ajaveebid nädalavahetusel on kirjutanud ja leidisn Vabalogist kreisi vandenõuteooria, mille kohaselt minu ajaveebi võttis maha FBI. Väidetavalt oli seal kiri: “This blog has been suspended pending ongoing investigation by the Federal Bureau of Investigation.” Ei juhtunud seda kirja ise nägema, kuid küllap see siis seal oli. WTF!? Hämming suurenes. Kui FBI tegeleks ajaveebide sulgemisega, siis ei paneks see päris kindlasti suletud ajaveebi kohale kirja “This blog has been suspended pending ongoing investigation by the Federal Bureau of Investigation”, vaid võtaks asja lihtsalt ilma selgitusteta maha. Selgus saabus poole kaheteistkümne paiku, kui Blogiraamat jälle nähtavale ilmus ja sisaldas teadet: “Ha-ha-ha 😉 ärge kasutage igal pool samu salasõnu, lollakad!” Kuigi asi ajas mind vihale, tuleb sellise avaldusega nõustuda. Ei ole hea igasugustel lambilehtedel, foorumites ja jututubades kogu aeg samu salasõnu ja kasutajanimesid kasutada, sest muidu võib “FBI” teie ajaveebi mõne oma “juurdluse” käigus kinni panna. Ja pärast ei saa te isegi kuidagi kindlaks teha, kust “FBI” teie kasutajaandmed sai, sest teil on need enam-vähem igal pool samasugused. Nii et, inimesed, kui te “FBI” ohvriks ei taha langeda, siis kasutage igal pool erinevaid salasõnu ja kasutajanimesid.”

  9. Geily ütleb:

    Saatsin bloggerile ka küsimuse, et mis see FBI värk nende lehel tähendas. Loodan, et nad vastavad varsti (lähipäevadel). Kui Andreselt tõesti blog n.ö ära võeti, siis usun, et blogger saab igati aidata taastada materjali ja teha nii, et blog ikkagi Andrese kätte edasi jääks. (Bloggeril peaks ju mingi Security värk olema ja kõik taastatav kui blogi sulgemiseks ei oldud korraldust antud).

  10. Anonymous ütleb:

    Aga miks siis ikkagi infopartisan pole veel avalikuks tulnud? Ja kuidas sellele ligi saadi? Oleks hea kui ka need küsimused vastatud saaksid. Muidu tundub ikkagi kahtlane see värk….

  11. prj ütleb:

    nonewsservice töötab täie tuuriga. (L.I.K. & r2)

    sellest saaks alternatiivse energiallika kui nafta otsas. ei millesti midagi.

  12. Paul ütleb:

    Kangesti tahaks kahjurõõmsalt mainida, et mul oli õigus -tegemist oligi jamaga!

  13. OV ütleb:

    Nüüd nädal hiljem pean tõdema, et ollakse mannetud mõistma Infopartizan portaali sulgemise tagamaid?

    Seal oli neli erapooletut ja väga huvitavalt ja sisukalt, kuid ka väga pikalt kirjutatud ajaloolist ülvaadet Iraagi ajaloost, alates 1912 kuni 1952 ..

    Kui sattusin neid ühel õhtul lugema ei saanud enne varahommikut pidama ja järgmine päev postitasin oma mõtted ja viited neile erakonna debatilisti ilmselt siis sealt jõudis asi FBI/KAPO abil sulgemiseni sest kui see info Iraagi ajaloost (ja elanikkonna hävitamistest nafta nimel) oleks meie “rahu”valvajatel teada, siis mõtlemisvõimelised oleksid kindlasti kodus, mitte surma otsimas.

    Igatahes ränk hoop vabaduse ja tõe uskujatele Infopartizan sulgemisega anti …

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga