VABALOG

"Gotta love that free market II" ehk WinXP on Mac’il tööle saadud

TÄIENDATUD: Ars Technica kajastab detailsemalt mida ja kuidas, samas kui uudishimulikel on võimalik vajalik tarkvara saada tasuta siit.

Jaanuari lõpus tegin Vabalogis põgusalt juttu plaanist WinXP Inteli protsessoritega Mac’idel tööle saada. Kuna inimeste motivatsioon ei näinud just eriti kõrge olevat, siis otsustas üks ettevõtlik inimene üles seada auhinna fondi, mis motiveeriks ka hakkajaid inimesi lahendust otsima.

Vaatamata osade inimeste skeptilisusele õnnestus WinXP lõpuks Mac’il tööle saada (video leiab siit). Autor andis enda lahenduse ülevaatamiseks ja eile tuli lõpuks ka kinnitus selle kohta, et auhind on tõesti võidetud. Kui viimati auhinnast kirjutasin oli auhinnafondi suurus peaaegu $2500, kuid järgneva kahe kuu jooksul paisus fond $13 854-ni (peaaegu 180 000 krooni).

Tundub, võitnud lahendus tehakse varsti kõigile saadavaks, sest juba praegu on juttu “opensource” projektist, mis arendab olemas olevat lahendust edasi.

Ma ise jälgisin suure huviga kogu üritust sellepärast, et kirjutan enda lõputöö üpris tõenäoliselt auhindadest ja nende mõjust innovatsioonile. Mul oli ühte väikest, suhteliselt lihtsat, kuid samas konkreetset näidet vaja, mis nüüd on olemas.

Eraldi huvitav oleks teada, kas auhinna mudel leiab nüüd rohkem kasutamist ka osade “opensource” projektide puhul, mis muidu ei pruugi tulemust anda.


Categorised as: ...


3 kommentaari

  1. w ütleb:

    selline Bounty teema on OS maailmas ammu juba kasutusel, bug ja feature bounty’d näiteks gnome juures suht tihti üleval…

    idee siis selles et inimesed/organisatsioonid, kellel miskit featuuri vaja on, panevad papi välja et keegi ära teeks..

  2. Jüri Saar ütleb:

    Viited mõnele suuremale või tuntumale sellisele nähtusele oleks igati teretulnud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga