VABALOG

Kõigi aegade suurim auhind – 25 miljonit dollarit

Väikese hilinemisega, kuid pigem tuleviku silmas pidades, ei saa jätta mainimata ühte viimaste aastate suurimata auhinda, mille väärtus ulatub 25 miljoni dollarini. Tegu on Richard Bransoni poolt välja kuulutatud Earth Challenge auhinnaga:

“The Earth cannot wait 60 years,” he said at the news conference. “I want a future for my children and my children’s children. The clock is ticking.”

He said if the planet was to survive, it was vital to find a way of getting rid of the greenhouse gas carbon dioxide.

He said he believed offering the $25m (£12.5m) Earth Challenge Prize was the best way of finding a solution.

Overseeing the innovations are James Hansen, the noted climate scientist and head of the Nasa Institute for Space Studies; the inventor of Gaia theory James Lovelock; UK environmentalist Sir Crispin Tickell; and Australian mammalogist and palaeontologist Tim Flannery.

They are looking for a method that will remove at least one billion tonnes of carbon per year from the atmosphere.

Auhinnale on tekkinud ka oma lehekülg, mis esialgu on pealiskaudne ja sisaldab vähe täiendavat informatsiooni.

Mind teeb esialgu murelikuks see, kui vähe detailset informatsiooni on väljastatud reeglite ja tingimuste kohta. Ajalugu on näidanud, et mida segasemad on tingimused, mis üldisem on sõnastus, seda suurem on tõenäosus, et tõeliselt originaalsete mõtetega inimesed hoiavad enda ideed endale.

Praeguse seisuga puuduvad igasugused tagatised ja täpsustused. Kuna tegu on üpris ambitsioonika projektiga, siis võib-olla kogutakse alles hoogu ja auhind kuulutati enne välja kui midagi reaalselt tehtud oli.


Categorised as: Määratlemata


One Comment

  1. paul ütleb:

    Uurides nende kodulehekülge tekib mõte, et püütakse selekteerida auhinna kandidaate, et mitte uppuda igasuguste soss-seppade projektidesse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga