VABALOG

Ilmumata jäänud antoloogiast

Aasta alguses tehti mulle huvitav ettepanek: panna kokku majandusteemaliste artiklite antoloogia, mis oleks huvitav eestlasest lugejale, kes igapäevaselt majandusteemadega kokku ei puutu. Tegu oleks olnud pikemate artiklitega, mis ilmunud inglise keeles, kuid antoloogia jaoks oleks tõlgitud eesti keelde koos lühikese kaassõnaga, mis selgitab natuke artiklite valimise tausta. Kuna antoloogia idee ajendiks oli varasemalt Sirbis ilmunud artikkel, siis oli üheks eesmärgiks integreerida ka juba eesti keeles ilmunud artikleid.

Vaatamata sellele, et mul oli kahtlusi seoses antoloogia koostamisega, mille lugejaskond oleks olnud üpris piiratud (keda huvitab on lugenud inglise keeles ja kes inglise keeles pole lugenud seda ei huvita), siis panin kokku esialgse valiku, mis oleks olnud lähtepunktiks – esialgseks valikuks, mida oleks saanud harvendada ja täiendada vastavalt värsketele pilkudele.

Minust sõltumatutel põhjustel esialgsest artiklite valikust kaugemale antoloogiaga kunagi ei jõudnud. Inimesed vahetusid, asjaolud muutusid ning prioriteedid vaadati üle. Kuna aga nimekiri artiklitest sai koostatud ja esialgne jaotus tehtud, siis pakub tulemus ehk kellelegi huvi. Allpool on toodud artiklid koos viidetega terviktekstidele (seal, kus võimalik). Sulgudesse lisasin artikli orienteeruva pikkuse (sõnades), et lugejal oleks võimalik aimata kui pika kirjutisega on tegu.

POLIITÖKONOOMIA ALUSTEST (23 000)

KASINUS JA LAENAMINE (11 800)

MAJANDUSLIK EBAVÕRDSUS (10 200)

MAJANDUSTEADUSE KUJUNEMISEST (11 600)

LÄBI MAJANDUSTEADUSE PRISMA (35 100)

KOMBATES INIMTAJU PIIRE (21 000)

MAJANDUSKASVU PLANEERIMISEST (13 600)

MAJANDUSKASV TULEVIKUS (10 700)


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga