VABALOG

Parim täna loetud lõik

Pigem on nad hüpervasakpoolsed, “hüper” nagu hüperaktiivsed, jutukad ja selle võrra vähem sisukad. Nendest ainult Arnil on midagi öelda, aeg-ajalt. Neil on palju ühiseid jooni teismelistega (vt unepuudus, hormoonide üleküllus, korralisest eluviisist hoidumine, hüberboolid, puna – must – valge maailmapilt, omasooliste gängid = feministid, seksuaalse identiteedi otsingud).

Toivo pani kirja selle, millele isegi olen juba pool aastat mõelnud – plaan oli ühel heal päeval kirjutada paljude kohalike “vasakpoolsete” pealiskaudsusest, kuid milleks ja kellele?

Kas emotsionaalset frustratsiooni välja elavate inimeste kirjutatule on üle üldse mõtet erilist tähelepanu pöörata, kui seal kirjutatu ei rajane muul kui pealiskaudsetel üldistustel, sildistamisel ja dogmadel?

Kui keeldutakse tunnistamast, et inimene ei ole plastiliin, mida annab vormida enda utoopilise suva järgi ja enda pakutud lahenduste tagajärgi ei suudeta või ei taheta nende traagilise lõpuni läbi mõelda, siis milleks kirjutada? Osad neist on ju lausa uhked selle üle, et elavad enda neomarksistlikus mullis ja on teinud teadliku valiku alternatiivsetest vaatepunktidest hoiduda.


Categorised as: Määratlemata


7 kommentaari

  1. A.Kes ütleb:

    Lõbus! Elagu emotsioonidest kantud sõnad! Pajad ja katlad! Viimase lause võiks sama tugeva laenguga kirjutada ka teistpidi. “Osad neist on ju lausa uhked selle üle, et elavad enda neoliberalistlikus mullis ja on teinud teadliku valiku alternatiivsetest vaatepunktidest hoiduda.”

  2. paul ütleb:

    Juhin tähelepanu sellele, et Jüril on tavaliselt peale kriitika ka ideid, kuidas olukorda parandada!
    Enamus tema vastaseid piirdub aga tühise karjumisega, et nii ei saa, nii ei tohi ja nii pole õige!
    See, mis on õige on aga nende endi teada ja positiivset programmi ei ole ega tule!

    Igaks juhuks täpsustan, et olemasoleva ümberjagamine ei ole positiivne või jätkusuutlik programm!

  3. Jüri Saar ütleb:

    Vabalog – lõbustab inimesi 2004. aastast alates 😀

    Mida sina mõistad “neoliberaalse” all?

    Vastupidiselt näiteks PH’le loen mina päris mitmeid inimesi, kelle maailmavaade ei haaku minu omaga vaid pigem paljuski vastandub.

    Minu arvates on probleem selles, et liiga palju on abstraktset ja filosoofilist heietamist, milles kokkupuude reaalsusega pole eelduseks.

  4. Marek ütleb:

    aga minumeelest on selline sildistamine jura. vaevalt on toivo nende inimestega ise kohtunud, kelle iseloomuomaduste kohta ta nii vaimukaid kommentaare pillab. ja ainult blogide põhjal kujundada hinnang mingi sotsiaalse nähtuse kohta?

    inimestel on õigus pidada oma blogi nii nagu nad soovivad ja luua sellist sisu, mis neile endale meeldib. kui toivole ei istu meie blogivasakpoolsete ülevoolav stiil, siis ta ei pea neid lugema. nii lihtne see ongi.

  5. Jüri Saar ütleb:

    Kui sa võrdled seda kui palju sildistamist toimub “paremal” ja “vasakul”, siis selgub üpris kiiresti, et vasakult on need sildid – eriti blogosfääris – märksa kergemad tulemad. Ma loodan, et sa mõistad seda seal sama usinalt hukka.

    Ma olen teiste blogides kommenteerides enda arvates tühjast retoorikast proovinud hoiduda, kuid kahjuks ei mõju argumendid enda konkreetsus, mis lihtsalt tekitab inimestes sageli frustrasiooni ja tulemuseks on kohati ikka väga räiged süüdistused.

  6. Marek ütleb:

    vabalt mõistan:
    http://ramloff.wordpress.com/2007/08/15/paremkonservatiivide-moistatus/#comments

    sellised lapsikud (ja ülimalt ebapädevad) vastandamised ainult lõhestavad meie ühiskonda, olemata mitte kellelegi kasulikud.

  7. Jüri Saar ütleb:

    Täitsa tore, et sa igale poole jõuad.

    Kui märkad sarnaseid tendentse Vabalogis, siis oled alati oodatud sellele tähelepanu juhtima.

    Kuna inimene on ikkagi emotsionaalne loom, siis ei välista üldse, et satun ka ise aeg-ajalt hoogu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga