VABALOG

Der Spiegel lahedatest linnadest – sealhulgas Tallinnast

Der Spiegel’is ilmus augusti lõpus rida artikleid laiema teemakatuse alla nimega “An Inside Look at Europe’s Coolest Cities”. Euroopa lahedaimate linnade seas (Amsterdam, Barcelona, Dublin, Kopenhaagen) on ka Tallinn, kuid seda pigem tuleviku perspektiivi tõttu.

Minu jaoks on see artikkel huvitav veel sellepärast, et olin üks nendest, kes kaasati intervjuud andma ja sain artikli ettevalmistus protsessi kõrvalt vaadata. Artikli autor käis ise Tallinnas kohal ja kohtus kahe päeva jooksul erinevate linna esindajatega ja loomemajandusele tuge pakkuvate inimestega.

Kes vähegi intervjuusid andnud teab, et pärast ajakirjanike filtrit võib sõnumist, mis sina soovid edasi anda tulla hoopis midagi muud, kus rõhuasetus ja teemapüstitus on kohati täielikult moondunud. Eriti teravalt torkab see silma kui intervjuu kestab mitu tundi, kuid artiklisse jõuavad ainult loetud read sinu jutust, mida sina üldse oluliseks ei pidanud.

Sellegipoolest võib looga rahule jääda ja vähemalt minuga on ühendust võtnud isegi üks sakslane, kellele artikkel piisavalt huvitav tundus, et töökoha vastu huvi tunda. Aga minu lemmiklõiguks jääb ikkagi järgnev:

He’s the director of a publicly funded training program designed to help young entrepreneurs take their first steps in the world of business. He has a degree in economics and looks like a Hollywood star. Only 26 years of age, he also runs a small company on the side.

Lõbus.


Categorised as: Määratlemata


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga