VABALOG

Kuulsuste silmakirjalik “keskkonnasõbralikus”

On üks teatud grupp inimesi, kes arvavad, et nende lai tuntus peab andma nende sõnadele tavalisest rohkem kaalu. Lugejaid meeleheitlikult jahtivad väljaanded võtavad aga taolisi tõekspidamisi iseeneset mõistetavana, mille tulemusena arvab nii mõni  muusik või näitleja (tänu ajakirjanduse võimendusele), et tema kätte on koondunud tarkus, mida peaks ilmtingimata ülejäänud maailmaga jagama. 

Hiljuti võttis Daily Mail pretensioonikamad kuulsused ette ja valgustas natuke mõnede muusikute ja näitlejate kohati banaalset labast silmakirjalikust. Nii algab artikkel Stingi ja tema abikaasa “keskkonnasõbralikkusega:

The couple’s carbon footprint, the impertinent ink-stained wretch pointed out, has been estimated at 30 times greater than the average Briton’s. How did Styler and Sting – who have seven homes – square that with their environmental crusading?

Styler conceded that as Sting “has a 750-person crew to bring around the world, it is a difficult challenge”. 

Minul isiklikult pole selle vastu midagi, et inimesed mööda maailma ringi liiguvad ja seda ka sadadele teistele inimestele näidata soovivad, kuid palun, jätame moraalitsevad sõnavõtud sellest, kuidas teised inimesed elama peaksid endale. Kui ikka inimesed ise laiavad lennata eralennukitega, kus peale nende pole ühtegi reisijat, siis miks peaks keegi neid tõsiselt võtma keskkonnaküsimustes? 

Igal juhul saavad kriitilise pilgu osaliseks veel John Travolta (eralennuki poiss), Madonna, Coldplay solist Chris Martin, Leondardo DiCaprio, Barbara Streisand ja Brad Pitt koos Angelina Jolie’ga. Keskkonnasõbralikust propageerivatele tavainimestele teevad aga need kuulsused karuteene, sest silmakirjalikus ei ole kunagi kellelgi pikemas perspektiivis edu toonud vaid pigem siiraste inimeste jalgealust õõnestanud.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga