VABALOG

Kiusatus fotoblogida…ja õige pisut videoblogida

Barchan’i nimelisi liivadüüne võib leida Niiluse orust, Egiptuses. Düünid võivad kasvada kuni 300 meetri kõrguseks ja liiguvad aastas kuni 10 meetrit. (Allikas: Boston Globe)

1. Yann Arthus-Bertrand on juba aastaid pildistanud Maad ülevalt, tavaliselt mõnest väikelennukist. Aastatega on tal õnnestunud jäädvustada maiesteetlike vaateid, millest parimad on komplekteeritud näituseks. Boston Globe avaldas näituse saabumise puhul USA’sse kümme valitud pilti. Kui Yann’i loomingu vastu tekkis sügavam huvi, siis enamusega tema piltidest on võimalik tutvuda tema kodulehel.

2. Arvutigraafika on piisavalt edasi arenenud, et kujutada inimest juba sedavõrd tõetruult, et ehtsat inimesest pole simulatsioonist enam madalama resolutsiooniga video puhul võimalik eristada.

3. See, et kuskil maailmas on transpordimuuseum tundub loogiline. Et see transpordimuuseum omab muu hulgas laia valikut ajaloolistest lennukimenüüdest, mis on sisse skännitud ja tutvumiseks veebist saadaval tervele maailmale on piisavalt kentsakas, et isegi siin ära mainida. Harukordne pilk eelmise sajandi alguse lennureisidel pakutavatesse toitudesse ja menüü disaini.

Leopard vs. krokodill (Allikas: Daily Telegraph)

4. Mõni aeg tagasi õnnestus Lõuna-Aafrikas ühel fotograafil jäädvustada harukordne võitlus: krokodill vs. gepard. Parimaid võtteid ägedast võitlusest jagab maailmaga Daily Telegraph.

5. Selgub, et Prahas on üks teletorn, mida alates 2000. aastast ilmestavad mööda torni ronivad skulptuurid…vägagi kõhedust tekitavad näotud beebid!

Kas ta on väsinud, meeleheitel või on lihtsalt puru silma sattunud? (Allikas: BwHotF blog)

6. Iga finantskriisi lahutamatuks sümboliks näib olevat heitunud maakler, kes enda näost või peast kinni on haaranud. Selgub, et taolisi pilte on piisavalt palju, et neist lausa eraldi blogi komplekteerida. Ladies and Gentlemen, I give you: The Brokers with Hands on their Faces Blog

7. Millest peaaegu keegi seoses kosmosereisidega eriti ei räägi on inimeste kõige…eee…”vahetumad looduslikud vajadused”. Mõni astronaut seda siiski teeb ja väga informatiivselt, näiteks selles lühikeses klipis.

Draakonivere puud Socotra saarel, Jeemenis (Allikas: Dark Roasted Blend)

8. Dark Roasted Blend nimeline blogi on juba varem korra mainimist Vabalogis leidnud, kuid hiljuti ilmus neilt postitus The Most Alien-Looking Place on Earth Socotra saarest. Väärib kindlasti nende pilku, kes otsivad huvitavat reisisihtkohta või keda köidab meie planeedi mitmekülgsus.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga