VABALOG

Vahelduseks visuaalsemalt: okasteta siilist soovituima maalini

PD*27575222

Spud – okasteta siil Inglismaalt (Allikas: The Telegraph)

Inglismaalt leiti hiljuti okasteta siil, kelle nahk kuivab mingil veidral põhjusel:

The bald animal was christened Spud by hospital staff because, when curled up into a ball, he resembles a potato. He cannot be released back into the wild because hedgehogs are defenceless without their spines and he has no insulation against the cold. Every day, he has a warm bath and a massage with baby oil to keep his skin soft.

Mina pole varem okasteta siili näinud ja vaevalt, et neid inimesi väga palju on, kes saavad vastupidist väita.

* * *

casa-larin

Casa Larrain – arhitekt: Cecilia Puga (Allikas: New Architects in Latin America)

Elias Redstone on Londoni Arhitektuuri Sihtasutuse kuraator, kes veetis viimased pool aastat Kesk- ja Lõuna-Ameerika kaasaegse arhitektuuri uut põlvkonda ja nende loomingut uurides. Mees on enda rännakutest pidanud ka blogi, kus on hulgaliselt pilte – huvitavaid, vähem huvitavaid ja inspireerivaid. Rännak lõppes 1. aprillil, seega on blogis üleval kõik kohad, mida mees viimaste kuude vältel külastas.

* * *

bodylanguage

Kehakeele saladustest (Allikas: Washington Post)

Washington Post’is ilmus mõni aeg tagasi artikkel kehakeelest, millega oli kaasas teemat illustreeriv pildiseeria. Tõenäoliselt on enamus meist kehakeele nüanssidega ühel või teisel kujul varem kokku puutunud, kuid väike visuaalne värskendus ja meeldetuletus väärivad ehk 5-minutilise presentatsiooni jaoks aja maha võtmist.

* * *

creditcards

Väidetavalt esimene krediitkaart maailmas (Allikas: The Big Money)

Ajakiri Time kajastas hiljuti ameeriklastele südamelähedast krediitkaardi teemat ja pakkus koostöös (vist?) Slate’iga välja ka lühikese krediitkaartide visuaalse ajaloo – milline oli esimene, mille jaoks, kui kiiresti tekkisid konkurendid ja milline on olukord täna. Tõenäoliselt on ka eestlaste seas neid inimesi päris palju, kelle rahakotis vähemalt üks krediitkaart haigutab.

* * *

fin_most

Soomlaste Kõige Soovitum maal (Allikas: Komar ja Melamid)

1994 – 1997 aastani küsitlesid Venemaalt pärit ja USA’sse emigreerunud kunstnikud Vitali Komar ja Aleksander Melamid 11 riigi elanike sellest, milliseid elemente peaks sisaldama küsitletavale meeldiv maal nagu ka milliseid elemente peaks sisaldama küsitletavale vastumeelne maal. Küsitluste tulemustest lähtudes maalisid kunstnikud iga riigi jaoks kaks maali: ühe soovitud elementidega ja teise vastumeelsete elementidega. Kokku valmis “Inimeste valiku” seerias 22 maali. Maalide kõige suurem probleem tundub olevat kunstnike soov KÕIK mainitud elemendid ühel maalil ära tuua, millega kaasnevad mõistagi omad probleemid, kuid huvitav ettevõtmine sellele vaatamata.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga