VABALOG

Huvitavaid artikleid laiast maailmast (2)

Boy chosen by Dalai Lama turns back on Buddhist order – hispaanlasest noormees osutus ühe laama reinkarnatsiooni kehastuseks, kuid pärast aastate pikkust mungaelu lapsena otsustas täiskasvanuna budistidele selja pöörata. Noormees polnud varem isegi ühtegi klubi külastanud, sellest ka parim lause:

“I was amazed to watch everyone dance. What were all those people doing, bouncing, stuck to one another, enclosed in a box full of smoke?”

Anti-Capitalist Rerun – Tyler Cowen pöörab kriitilise pilgu dokumentaalfilmile The End of Poverty sealjuures tuues välja mitmeid vastuolusid, eksitavaid väiteid ja puudusi suht laastava tulemusega. Parim lause:

I prefer to be subtler, but this movie does not allow it.

Shop Class As Soulcraft – täitsa veenev argument sellest, kuidas paberi- ja kontoritöö pakuvad üha sagedamini väiksemaid intellektuaalseid ja kognitiivseid väljakutseid kui näiteks millegi remontimine või ehitamine. Parim lause:

White collar professions, too, are subject to routinization and degradation, proceeding by the same process as befell manual fabrication a hundred years ago: the cognitive elements of the job are appropriated from professionals, instantiated in a system or process, and then handed back to a new class of workers—clerks—who replace the professionals.

Bullion and Bandits: The Improbable Rise and Fall of E-Gold – lugu sellest, kuidas kullaga tagatud elektrooniline raha eksisteeris väljaspool valitsuste kontrolli, kuidas see ametivõimudele ei meeldinud ja kuidas see kriminaalset elementi meelitas. Kõige hämmastavam on aga see, kuidas ametnikud ei võimaldanud E-kullal enda tegevust legaalsemaks kujundada ja hiljem asutaja selle eest vangi tahtsid panna. Parim lause:

The agency, which was already secretly targeting E-Gold, ignored him (the Secret Service didn’t respond to interview inquiries for this story.)

Inflatable tower could climb to the edge of space – kes oleks võinud arvata, et esimene “kosmoselift” võib koosneda hoopis moodulitest, mis on sisuliselt heeliumiga täidetud õhupallid? Esialgu on plaanis alustada 20 km kõrguse torniga, kust avaneb vaade 600-le kilomeetrile igas suunas, kuid teoreetiliselt on võimalik ka 200 km kõrgune torn. Parim lause:

But while the elevator envisages using ribbons woven from superstrong nanotubes – a material that is as yet non-existent – the tower would use materials that are already available.

Statistikaameti puudulikud ettevõtjat õigustamatult koormavad uuringud – mõni nädal tagasi Vabalogis ilmunud postitus täienes sellel nädalal Statistikaametis töötava Aavo Heinlo kommentaaridega. Selgub nii see, millega mina mööda panin kui ka see, et aruande täitmiseks kuluv aeg ei ole kohe kuidagi kümmekond minutit. Parim lause:

Ma olen nii mõni kord ettevõtjat, ettevõtte arendus- või turundusjuhti telefonitsi abistanud küsimustiku täitmisel ja üle 10 minuti ei ole see kunagi aega võtnud.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga