VABALOG

Esimese Amazon’i tellimuse meem

Mõnedest blogidest, mida regulaarsemalt jälgin, hakkas silma üks meem, mis tundus piisavalt intrigeeriv, et sellel üks postitus pühendada. Tundub, et meem jõudis blogosfääri läbi Megan McArdle’i:

A friend suggested this exercise: go to your Amazon orders page, and see what the very first thing you ordered from Amazon was.

Memoirs of the turn of the previous century are filled with the family’s first automobile, its first water closet and electric lights. But I have no memory of my first interaction with an invention that is still reshaping how I live.

Megan’i tegi enda esimese tellimuse 1998. aasta mais ja Will Wilkinson 1999. aasta märtsis, mis ärgitas mind enda kirevale Amazoni ajaloole pilku heitma ja enda esimest tellimust meelde tuletama, mis sai tehtud 3. juulil 1998. aastal ja koosnes järgmistest raamatutest:

  1. The Demolished Man by Alfred Bester
  2. Sandman : Preludes and Nocturnes by Neil Gaiman
  3. Virtual Unrealities : The Short Fiction of Alfred Bester by Alfred Bester
  4. At the Mountains of Madness and Other Tales by H. P. Lovecraft
  5. The Stars My Destination by Alfred Bester
  6. J.R.R. Tolkien : The Hobbit and the Complete Lord of the Rings, the Fellowship of the Ring, the Two Towers, the Return of the King/Boxed Set

Ma olin lõpetanud 11. klassi ning suvi vajas sisustamist millegi enam kui lihtsalt logelemisega. Esimese tellimuse valikud tulenesid aga eelkõige ühest inimesest, kes enda tegevuse tagamaid ühena vähestest internetis lahkas ja on tõenäoliselt kõige tuntum seriaali tõttu, mis oli algusest peale planeeritud kestma 5 aastat.

Igal juhul oli see esimene tellimus neljast 1998. aastal ja tänaseks on tellimuste arv kasvanud 32-ni. Esimese tellimuse kohta infot otsides lõin uudishimust kokku kõigi tellimuste summad ja sai numbri, mis tuli 39 000 krooni lähedale…natuke hirmuäratav, kuid on halvemaid viise raha kulutamiseks kui raamatute ostmine.

Üks kentsakas seik veel. Umbes 2002. aastast langes ilukirjanduse osakaal drastiliselt ning nende asemele hakkas tulema rohkem populaarteadusliku kirjandust, monograafe ja kogumike.


Categorised as: ...


One Comment

  1. PaulV ütleb:

    Huvitav info, listi lugedes jäi silma nimi Alfred Bester (olen kursis kuidas fiktiivne tegelane endale sama nime sai kui see autor) ning kohe läks ka mõte SELLELE sarjale, ennem veel kui järgmist lõiku lugesin 🙂

    Ma ootan just ühte Amazoni tellmiust ning sellega seoses lahe koegmus. Tellisin ühe raamatu mis oli just müügile tulemas. Raamat tuli müüki ning pandi teele. Peale seda aga laskis Amazon raamatu hinna $13-lt alla $10.50 peale (tõenäoliselt selle pärast, et raamat osutus populaarseks). Ning Amazon andis mulle teada, et nad teevad tagasikande ($2.50) minu krediitkaardile. Väga meeldiv 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga