VABALOG

Iirimaa ütles Lissaboni lepingule “EI”

TÄIENDATUD 2: Ei läinudki kaua. Lõplik tulemus 51% valimisosaluse juures:

“Ei” – 53,4% ning “Jah” – 46,6%

TÄIENDATUD: Huvitav on see, et seal kus tulemus oli  “Jah” saavutati see üldjuhul üpris napilt samas kui seal, kus ta oli “Ei”, oli ta tavaliselt selge “Ei”. Mitte mingi komakoht vaid ikka mitu head protsenti.

Lõplikud tulemused pole veel selgunud, kuid tundub, et iirlased saadavad Lissaboni lepingu pikalt.

Praeguse seisuga (19.04) on teadmata veel ühe hääletamispiirkonna tulemused, kuid Irish Times jälgib olukorda reaalajas. Hetkel jagunevad hääled: 53,7 % “Ei” ja 46,3% “Jah”. Viimases piirkonnas juhivad aga samuti juba praegu “Ei” hääletanud.

Tõenäoliselt ei tähenda Iirimaa “Ei” aga muud midagi, kui Iirimaale pakutakse võimalus teatud muudatusi mitte teha. Teiste jaoks ei muutu midagi. Esialgu. 

Iirlaste “Ei” väärtus on praegu eelkõige sümboolne, sest võimaldab teiste Euroopa Liidu riikides küsida: kui meil oleks referendum olnud, siis milline oleks olnud tulemus? Ja kui tulemus oleks olnud positiivne, siis miks ikkagi ei pandud Lissaboni lepingut rahvahääletusele?

Viimaste uudistega varustab Irish Times ja loomulikult väärib külastamist EU Referendum. Reaktsioone siit ja sealt kogub Irish Election.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga