VABALOG

The Dark Knight

Täna broneerisin Plaza Dark Knight esilinastusele pileti. Kuigi filmi on promotud ja üles kiidetud taevani, siis nendest kümnetest arvustustest, millega mina olen tuttav, võib peaaegu igast ühest leida väite, et kõik see kiitus ja ülistus on täiesti õigustatud. 

Tegu ei ole mitte ainult hea koomiksifilmiga vaid head filmiga, mida annab võrrelda pigem Michael Mann’i krimidraamadega nagu Heat. Ja selliseid kinnitusi tuleb stabiilselt juurde.

Ma olen filmi sisu üritanud võimalikult palju vältida, kuid mõned filmi kajastavad artiklid väärivad mainimist juba praegu:

As such, The Dark Knight, like Batman himself, takes a dim view of liberal (meaning “classical Western,” not “lefty Democratic”) pieties. Nolan’s argument is that the invisible ropes binding us together are not as strong as we might like, or imagine. A snip here, a cut there, and our rules begin to break down. Liberalism is well-suited to managing the competitions and collisions of liberal peoples. But it can be fatally ill-equipped for confrontations with those not grounded in the same basic traditions.

OF COURSE this last bit is not a universally accepted truth. But this is precisely why Batman is the only comic-book hero worth taking seriously. The Dark Knightdoes just that and in the process becomes the first superhero movie worth being considered not as a genre piece, but as a very, very fine film.

Neljapäeval 19.45 saab näha, kas film vastab ootustele või mitte.

 


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga