VABALOG

Naomi Klein vastab kriitikutele – vähemalt nii ta arvab

Globaliseerumisvastaste ebajumal on oma jüngrite tungival palvel sunnitud lõpuks enda kriitikutele vastama. Tulemus on pealiskaudne ja triviaalsustele suunatud ning väärib lugemist ainuüksi sellepärast, et näha kuidas lihtsalt numbreid välja visates, mis pole omavahel seotud, võib kokku panna sinule parajasti sobiva numbri:

The one example mentioned is the statistic “that between 25 and 60 percent of the population is discarded or becomes a permanent underclass in countries that liberalize their economies.” I did not provide a source for this stat because it is an amalgamation of stats I had already cited and for which I had already provided multiple sources. This is standard practice: once a statistic has been sourced, it can repeated (for the sake of brevity) without repeating the source.

Teine väga huvitav meetod on meelevaldselt tõlgendada originaaldokumente ainuüksi selle alusel, kellel need on kirjutatud (pdf). 

Huvitav oli ka see, et Johan Norberg’i nime ei maini Klein kordagi samas tema esseele reageerides. Muud kui “Cato this, Cato that” ja Norberg oleks nagu mingi robot, kes kirjutab seda, mida isandad või tõupuhas ideoloogia nõuab. Ega esseest ei olegi niivõrd juttu kuivõrd organisatsioonist, kus see kirjutati ja kui pahad nad seal kõik on. 

Norberg on juba mõista andnud, et vastus Kleinile ei jää tulemata. Õpetlik igal juhul.

 

 


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga