VABALOG

Päeva tsitaat

Moreover, it wouldn’t be right to save it by destroying someone else’s business, killing someone else’s town.  That’s the choice we are facing.  At its heart, economics is not about money; it is about resources.  Every dollar sent to Detroit buys a yard of steel, a reel of copper wire, an hour of labor that now cannot be consumed by a business that actually produces a profitable, desireable product.  It’s not right to strangle those businesses in order to steal some air for the dying giants of an earlier day.

Megan McArdle selgitab, miks USA väikelinnade päästmine läbi mõne kohaliku ettevõtte subsideerimise on ajutine lahendus, millel on omad kahetsusväärsed tagajärjed. Megan’i leiab (nagu ka Ed Glaeser), et raha ja toetust ei ole otstarbekas suunata kohtadele vaid inimestele. Mina satun seda seisukohta samuti jagama.

Tõenäoliselt pole ka eestlastel pääsu väiksemate linnade hääbumisest, kui mõni suurem ettevõte sealt lahkub (Kehra? Haapsalu?), kuid nende kunstlikult seal hoidmine on enesepettus. Ohtlik enesepettus, mis pikendab hääbumise vaikset agooniat läbi võltslootuse, mis takistab inimestel uue olukorraga kohanemast.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga