VABALOG

Tobedaim täna loetud eestikeelne lõik

Tartu Ülikooli riigiteaduste instituudi juhataja Vello Pettai vastab Neeme Korvi küsimusele USA tervishoiureformist Postimehes:

See oli reform, mille ümber võisid libertaarid punuda põhiõiguste ja vabaduste retoorikat, mille kaudu kutsuti ellu Tea Party. See võib panna siit vaadates tõesti kukalt kratsima: kuidas on võimalik sellises kriisis, mis ilmselgelt on seotud üleliberaliseeritud turuga, minna veel liberaalsemaks? Kuid see on osa Ameerika poliitilisest kultuurist, mis ulatub tagasi aega, kus teerajajad läksid hobustel läände, pannes nii aluse individualismile. See on osa Ameerika ajaloolisest enesepildist.

Et lihtsalt räägime meile meeldivaid lugusid…ma tahaks ka teada, kus see üleliberaliseeritud turg on ja kuidas selle seosed kriisiga on ilmselged nagu ka milles veel liberaalsemaks minek seisneda võiks?

Kui ma tahaks kuulda mõnele inimesele sümpaatseid lugusid, siis ma otsiks mõne kaasahaaravama teema ja jutuvestja. Kui ma vaatan, et küsimustele vastab TÜ riigiteaduste instituudi juhataja, siis ma ootan talt natuke enamat kui seda, mis sülg parajasti suhu toob. Alati võib öelda “ma ei tea” või “põhjuseid on palju” või “on erinevaid arvamusi”.

Midagi ilmselgelt üleliberaliseeritud siin pole. See on vaid üks arvamus, mis põhineb…millele täpselt?


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga