VABALOG

Ära tuli – mis edasi saab?

Nüüd on siis teada, et ka eraisikute suhkruvarud lähevad samuti trahvi alla. Postimees vahendab:

Euroopa Liidu suhkrukomitee kinnitas täna Eesti üleliigse suhkruvaru suuruseks 91.464 tonni, mis tähendab, et Eesti eratarbimist puudutavad vastuväited jäeti arvestamata. Eesti kavatseb otsuse Euroopa Kohtusse kaevata.

Mina suhkrut ei varunud enne Euroopa Liiduga liitumist, miks kuradis pean ma nüüd mingit trahvi maksma – isegi kui kaudselt läbi maksude? Mul ei ole mingit soovi ametnike idiootsust kinni maksta. Las nemad maksavad!

Ettevõtjaid milleski süüdistada on kohatu. Nad käitusid täpselt nii nagu vaja, et hoida ka enda toodete hinnad madalad, millest meil kõigil on ainult võita. Nad ei teinud midagi ebaseadusliku või isegi ebaeetilist. Kehtestada ettevõtjatele tagantjärgi mingeid trahve on aga absurdne ning väljaspool igasugust õigusriigi kontseptsiooni. Ma loodan, et nad selle küsimuse kohtus vaidlustavad ja võidavad.

Mind huvitab väga, kuidas ajakirjanikud selle teema üles võtavad, sest näiteks Ester Tuiksoo esinemine mõned hetked tagasi ETV’s oli häbematult ülbe ja üleolev, küsimused temale aga mannetud. Kuna tegu oli Aktuaalse Kaameraga, siis on seal kindlasti omad ajalised piirangud, kuid kirjutavalt pressilt tahaks küll natuke teravamat lähenemist.

Tuiksoolt ootan tagasi astumist, Isamaliidult ja Sotsiaaldemokraatidelt teema esile tõstmist riigikogus, kui nad üldse mingid tõsiselt võetavad erakonnad tahavad olla.

Suhkrutrahviga võib aga tõenäoliselt Euroopa Liidu põhiseadusliku leping referendumi lootused Eestis maha matta, sest tulemus on alates tänasest tõenäoliselt “ei”.

Aga mind ikkagi huvitab mida teemat käsitlev komisjon riigikogus asjast ametlikult arvab.


Categorised as: ...


2 kommentaari

  1. Paul ütleb:

    Eks jälle toimib nn.”suurte arvude seadus”, kus ametnike või poliitikute mingi seitsme või seitsmekümne tuhande krooni raiskamine või varastamine leiab väga ja väga karmi hukkamõistu nii ajakirjanike, kui kodanike poolt, aga seitsesada miljonit krooni nagu polekski miskit erilist…!!!??

  2. BC ütleb:

    meenub varem kuuldud aga eile taas meeldetuletatud lugu:

    Algaja Maailmadiktaator:
    ‘Kui ma Maailmadiktaatoriks saan, siis ma tapan ära 7 miljonit juuti ja ühe arsti.’

    Pealtkuulaja: ‘Aga miks arst?’

    Algaja Maailmadiktaator:
    ‘No näed, ma ütlesin kohe, et kedagi ei huvita need 7 miljonit juuti.’

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga