VABALOG

Algab Vabalogi Rootsi ajastu

Olen veendunud vaba turumajanduse pooldaja ja pole ka sellest saladust teinud, et olen sotsiaaldemokraatia suhtes, mis pidevalt kõike reguleerida ja ümber jagada üritab, ülimalt skeptiline ning Rootsi sotsiaaldemokraatiast isegi pikemalt kirjutanud, et osasid eksiarvamusi hajutada. Minu arvamused võib küll lihtsalt ideoloogiliseks juraks tembeldada, kuid see tähendaks ka majandusajaloolase Mauricio Rojas’e Sweden after the Swedish Model uurimuse juraks tembeldamist.

Huvi muutuva Rootsi vastu oli ka üks põhjuseid, miks otsustasin aastaks just Rootsi magistrantuuri minna, elada ühiskonnas, mis on sotsiaaldemokraatiast ja selle põhimõtetest läbi imbunud, kuid on siiski mõistmas, et samas vaimus enam jätkata ei saa ja muutumisest pole pääsu.

Teine põhjus, miks langetasin valiku just Rootsi kasuks oli võimalus osaleda programmis, mis mind huvitab, rahvusvahelises seltskonnas ja seda kõike tasuta.

Kuna augustis lõpus sai Vabalog aastaseks enam kui 175 postitusega, siis on ehk praegu ka sobiv hetk märkida, et järgmiste kuude ehk isegi aasta jooksul on plaanis rohkem jälgida arenguid Rootsis ja seda, mida eestlastel on/ei ole Rootsilt ja rootslastelt õppida…vähemalt minu arvates.


Categorised as: ...


2 kommentaari

  1. Paul ütleb:

    Kangesti tahaks juhtida bloggeri tähelepanu asjaolule, et vaatamata kriitilisele suhtumisele sotsialismi kasutab ta selle võimalusi tasuta magistrikursuse saamiseks täiega ära! Eks on ikka häid külgi kah.

  2. OV ütleb:

    Paul eks siin vana tõdemus: ärge käituge mu tegude, vaid ikka mu sõnade järgi!
    Huvitav on lugeda otse vasakpoolsuse tagalast veendunud parempoolse «partisanisõja» teateid …

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga