VABALOG

Mööbel a la Sony PSP

Järgmiste kuude jooksul üritan rohkem kirjutada innovatsioonist, tuua huvitavaid näiteid ja kui hästi läheb, siis pakkuda välja ka mõned huvitavad ideed siit ja sealt, mida üritan ka mõnevõrra teoreetilisema käsitlusega toetada. Seda loomulikult juhul kui on selleks aega ja võimalust. Avalöögi teeks mööblitööstuse suunas, millest on vast enamusel meist üpris stereotüüpsed arusaamad.

Isiklik privaatne mängukookon, mis võimaldab kommunikatsioon, kuid samas varjab liigse valguse eest – Allikas: Matthew Irwine Brown/Royal College of Art

6 kunstitudengit Londonis tegid huvitava tähelepaneku, mille tulemusel valmis üpriski sürreaalne mööbel, mis inspireeritud Sony Playstation Portable’i mänginud inimeste poosidest:

The cocoon-like nature of the furniture is related to the experience of playing games on the PSP. Initial inspiration came from observing group play at a barbecue: when still light in the early evening, a group of players put their coats over their heads to create shade and see the PSP’s screen better. Despite not being able to see each other at all, they continued to happily taunt, insult and otherwise interact with each other as is the norm throughout the course of a game. Later on, the students observed people huddled together during play, adopting statue-like poses and postures – some sitting, some standing, some leaning – largely unaware of the party going on around them.

Kuigi sedavõrd kurioosse mööbli praktilisus ja funktsionaalsus on küsitav, on saavutus muljet avaldav ja kummaliselt kütkestav. Varem nähtamatuks jäänud maailm hõivab nüüd reaalselt ruumi, mis varem tundus olevat hõivatud inimese poolt, kelle viibimises “teiste inimestega” mängimise ajal oli alati põhjust sügavalt kahelda.

Mõnedel piltidel on “mööbel” toodud avaliku ruumi, kuhu ta peaaegu et sobib. Huvitava oleks näha mõnda kookonit näiteks ostukeskuse miljöös – inimesed, kes on ja ei ole ka siin.

Täiendavaid pilte on projekti erinevatest faasidest võimalik leida, Matthew Irwine Browni leheküljelt.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga