VABALOG

Ülikoolide maailma TOP 500 – ilma Eestita, mõistagi

Shanghais asuv Jing Tong’i ülikool on juba mitu aastat koostanud maailma ülikoolide TOP 500 nimekirja ning värskelt on valminud 2006. aasta nimekiri. Jätkuvalt domineerivad nimekirja esimeses osas USA ja Inglismaa ülikoolid ja nagu arvatagi võis pole ei Eestil ega teistel Balti riikidel sellesse nimekirja mingit asja.

Ida-Euroopa on esindatud õnneks Tsehhi poolt, nende parim ülikool mahub vahemiku 201-300 ja rohkem neid nimekirjas polegi. Poola on esindatud kahe ülikooliga, mis mahuvad vahemiku 301-400. Täpselt sama lugu Ungariga. Ainult Moskva ülikool on suutnud murda 70. kohale samas kui järgmise Venemaa ülikooli võib leida alles vahemikust 301-400.

Meile lähemalt väärib mainimist Soome Helsingi ülikooli jagatud 74. koht, sest ülejäänud neli Soome ülikooli võib leida vahemikust 201-500. Rootslastel on esimese saja seas neli ülikooli, sealhulgas minu akadeemiline kodu veel järgmiseks kaheks kuuks, Lundi ülikool, mis jagab 90. kohta ja on seega eelmise aastaga võrreldes tõusnud 9 kohta. Rootslastel mahub vahemiku 201-500 veel seitse ülikooli.

Minu jaoks kinnitab see uurimus lihtsalt ühte varasemat veendumust: kui bakalaureust on mõtet veel Eestis teha, siis magistri- või doktorikraad tasub teha neil, kes kunagi vähegi tõsisemalt soovivad teadusega tegeleda, Eestist kaugemal.


Categorised as: ...


One Comment

  1. Ragnar ütleb:

    viimase väitega täiesti nõus…aga millal sinnani jõuab…elame ja näeme 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga