VABALOG

Magistritööst

Kuna magistritöö on nüüd valmis ja esitatud, siis on otsa saanud ka õigustused blogimisest hoidumiseks, kuid enne kui minna tagasi huvitavama temaatika juurde paneks ka enda magistritöö kommenteerimiseks siia üles.

Prizes: The Neglected Innovation Incentive (PDF)

Töö formaadist. Tegu on natuke alla 22 000 sõnalise tööga, mis on tänu erinevatele formaadinõuetele veninud 98 lehekülje pikkuseks. Üritasin teksti hoida võimalikult loetavana ja hoiduda sõnastusest, mis võiks tavalugejale mingeid suuremaid probleeme tekitada.

Töö sisust. Kuna eesti keeles puudub hea vaste sõnale “prize”, siis olen teistele rääkinud, et minu töös on juttu rahalistest auhindadest ja sellest, kuidas nad saavad olla innovatsiooni ajendiks.Esimeses peatükis selgitan termineid ja selgitan enda sõnadevalikut. Teises peatükis on toodud ajalooline ülevaade patentide arengust ja nende vastasest liikumisest 19. sajandil. Kolmandas peatükis lahkan auhindade teoreetilist käsitlust, mis ühtlasi valmistab ette neljanda peatükki empiirilist osa. Neljandas peatükis on peale metodoloogia selgituse veel viis kaasust, mis ulatuvad 18. sajandist 21. sajandisse. Viimases ehk viiendas peatükis üritan diskussiooni käigus tuua välja mõned järeldused teoreerilise kirjanduse ja empiirilise materjal analüüsist.

Kui hästi on töö kirjutatud ja kas seal ka midagi huvitavat on võib iga üks ise otsustada, kuid ma oleks ülitänulik kõigile, kes viitsivad ka tööd kommenteerida – isegi kui pealiskaudselt. Kõige loetavamad on tõenäolisesd viis kaasust, mis võivad ka muidu üldharivaks osutuda.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga