VABALOG

EU Referendum kirjutab Eestist ja pronkssõdurist

Üks informatiivsemaid EL-i temaatikat lahkavaid blogisid on EU Referendum ja teisipäeval kirjutas üks blogi autoritest ka Eestist.

Kui pronkssõduri ümber toimuvast pole mitmed eestlasedki õieti aru saanud, siis EU Referendumis on temaatikat käsitletud üllatavaltki detailselt ning eestlaste seisukohti mõistvalt.

Ma ei hakka tsiteerima seda, mis Eesti kohta kirjutati vaid viimast lõiku, mis paneb Eestis toimuva debati Euroopa Liidu konteksti:

The EU has an interesting problem on its hands. Presumably, if the German proposal for making the denial of racist and xenophobic genocide illegal will go through, nobody will be allowed to say that the Nazis had murdered Jews and Slavs in the Baltic States. But, given the scale of Soviet activity, it, too could be called genocide. Was it on racist and xenophobic grounds? Did they simply feel the need to destroy large parts of the Baltic middle classes, intelligentsia and peasantry? Or did they really hate the Estonians? Some lucky lawyer is going to have to decide these matters.


Categorised as: ...


One Comment

  1. paul ütleb:

    Hea, et keegi, kusagil on aru saanud meie probleemist ja üritab seda ka teistele selgitada!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga