VABALOG

Üks parimaid innovatsiooni definitsioone

Jeffrey Phllips on juba mõnda aega pidanud Innovate on Purpose nimelist blogi, kuhu kirjutab regulaarselt innovatsioonist konsultandi ja nõustaja vaatepunktist. Kuigi rõhuasetus on suuremate organisatsioonide innovatsiooniprotsessi juhtimisel ja suunamisel, siis on ka väiksematel tegijatel põhjust Phillipsit lugeda. Juttu tuleb nii meetoditest, mõõdikutest, suunamisest, eesmärkidest kui protsessist endast, kuid vahel ka teoreetilisemate ja isegi filosoofilisemate kõrvalepõigetega. 

Hiljuti andis Phillips praktilise töökäigus välja kujunenud innovatsiooni definitsiooni, mis väärib enda lihtsuses ja praktikutele suunatuses esile tõstmist:

Innovation, to our way of thinking, is about creating ideas and putting them into valuable action. Innovation isn’t just creating new ideas. It is also about commercializing those ideas in a way that generates new products or services or business models that others find valuable.

Ja nii ta on. Kui ideest ei jõuta väärtust loova tegevuseni, siis ei saa tegelikult innovatsioonist juttu olla. Head mõtted ilma teostuseta on lihtsalt head mõtted, samaväärsed unistuse ja unenägudega. Ei ole põhjust takerduda “uus turule” või “uus piirkonnas” kesksele innovatsiooni definitsioonile, kui protsessi olemus on sedavõrd kenasti kokku võetud.

Samas postituses leiab defineerimist ka leiutaja ning ettevõtja (entrepreneur) ning lahkamist leiab ka innovatsiooni olemus suuremates organisatsioonides.


Categorised as: ...


4 kommentaari

  1. toivo ütleb:

    “It is also about commercializing those ideas”

    Innovatsioon = ettevõtlus? Stopp, stopp, paljud ideed ei tasu ennast rahaliselt ära. (vt teeme ära, loomade varjupaik, heateod, talgud, ERR)

    Innovatsioon = teostunud ideed? See ei anna piisavat infot, milles poolest teostunud ideed siis teostumata ideedest erinevad.

  2. PaulV ütleb:

    Mina olen Phillipsi definitsiooniga nõus: “Innovatsioon on ideede loomine ning nende väärtustloov teostamine.” Ma arvan, et see katab ka MTÜde tegevuse.

    Näiteks telefon mis pannkooke praeb on uus idee aga ta ei pruugi mingit väärtust luua. Ja sama kehtib ka MTÜde tegevuse kohta (ERR võib-olla?).

  3. Mikk ütleb:

    Võtame näiteks Google´i, millal nende puhul algas innovatsioon?

    Kas sellel hetkel, millal firma teenis esimese tulu? (1998 lõpp)
    Kas hetkel, millal firma registreeriti? (1998 september)
    Kas sel hetkel kui esimene erainvestor andis Page´le ja Brinile raha? (1998 august)
    Kas see hetk, millal Google esimest versiooni lihviti ja täiustati ja tol hetkel sai ta ka oma nime? (1997)
    Kas sel hetkel, mil Page ja Brin tegid uurimistööd, kirjutasid lagoritmi, said valmis Google esimese versiooni ja hakkasid seda reaalselt testima? (1996)
    Kas sel hetkel kui Page´l ja Brini´l tekkis huvi, idee antud teemaga tegeleda? (1995?)

  4. PaulV ütleb:

    Siis kui Google’i veebisait hakkas tööle ning esimesed inimesed hakkasid seda kasutama.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga