VABALOG

Alati nauditav Christopher Hitchens

Hitchens’it on lihtsalt mõnus lugeda.

Mehel on iga olukorra jaoks valmis mõni kirev sõnade kombinatsioon või mahlakas metafoor, mis lihtsalt paneb muigama. Nii ka värskes Slate’i kolumnis Calling Galloway’s Bluff, kus arutlust leiab oil-for-food skandaal ja üks väike (kuid ülbe) mutrike selles pettusskeemis. Kolumni lõpp väärib enda otsekohesuse tõttu vast lausa eraldi tsiteerimist:

I wonder if any of those who furnished him (Galloway – JS) a platform will now have the grace to admit that they were hosting a man who is not just a pimp for fascism but one of its prostitutes as well.

Heh. Jutt käib Galloway hiljutisest USA turneest, mille käigus pidas mees mitmeid loenguid ja isegi ühe debati Hitch’iga, milles Galloway jäi paljude arvates kaotajaks.

Mõni ime, et mees sai hiljuti Foreign Policy poolt korraldatud Top 100 Public Intellectuals küsitluses viienda koha. Foreign Policy lühikirjeldus Hitch’ist:

As a young Trotskyite, Christopher Hitchens made his name in the 1970s as a political writer for the New Statesman. After realizing that he didn’t care whether Tony Benn or Denis Healey became deputy leader of the Labour Party, he moved to the United States in 1980, writing first for the Nation and later for Vanity Fair and The Atlantic. A series of attacks on Mother Teresa, Bill Clinton, and Henry Kissinger earned him notoriety, but Hitchens, 56, is now best known for his messy split with the antiwar left over Bosnia and later Afghanistan and Iraq, and for his loud support of the Bush administration’s war on terror.

Kellel huvi teiste Hitchens’i kirjutiste vastu, siis HitchensWeb on koondanud mehe kirjutised mõnusaks nimekirjaks.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga