VABALOG

Parim lõik, mida ma täna lugesin…

Ära palka ajakirjanikke, vaid majanduse, juura, arstiteaduskonna, sotsiaalteaduskonna jne lõpetajaid. Neile saab kirjutamist õpetada, ajakirjanikele mingi valdkonna peensuste selgeks tegemine on raske või üldse võimatu. Konkurents kõiksugu majandusspetsialistidele on ju tugev? Kindlasti laekuks palju cv-sid. Paljud noored on omandanud teadmised välismaal, paljudel on mitmeaastane kogemus ärimaailmast. Oleks paju huvitavam lugeda asjatundjate vaadetest eesti majandusele, kui generalistidest ja humanitaarse taustaga ajakirjanike sisuta üldistusi.

Toivo kirjutab sellest, mida tema soovitaks meediaärisse sisenevale Oliver Kruudale. Toivol on ka teisi mõtteid, millest nii mõnigi mõjuks vägagi kosutavalt kohalikule meediamaastiklule.


Categorised as: Määratlemata


3 kommentaari

  1. paul ütleb:

    Uusi tegijaid oleks hädasti vaja! Ära on tüüdanud meie ajakirjanike hala, et see on halvasti ja too on paha -enamus hinnanguid on põhjendamata emotsioonid ja loosungid! Positiivset programmi või edasiviivat seisukohta pole kusagil!

  2. Eke ütleb:

    Püha müristus! “Ära palka ajakirjanikke, vaid majanduse, juura, arstiteaduskonna, sotsiaalteaduskonna jne lõpetajaid.”

    Kui muidu on põhimõtteks ikka see, et kes majandust õppinud ei ole, hoidku suumulk kinni, siis miks ei peaks sama kehtima ajakirjanduse kohta!

  3. Jüri Saar ütleb:

    Minule on jäänud mulje, et juba praegu on ajakirjanduses tööl hulgaliselt inimesi teistest valdkondadest.

    Nagu ka Toivo kirjutas on kirjutamise õpetmaine juristile tõenäoliselt lihtsam kui õigusteaduse õpetmaine ajakirjanikule.

    Praegu kirjutavad osades valdkondades kahjuks inimesed, kes ei anna endale hästi aru valdkonnast, millest nad kirjutavad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga