VABALOG

Georgia ja Türgi reaktsioon olukorrale

Tõenäoliselt võiks märksa olulisemat rolli Georgia sündmustes mängida Türgi, mis on üllatavaltki madalat profiili hoidnud. Vaevalt, et nad soovivad ühist piiri Venemaaga ja tõenäoliselt on selle nimel valmis toetama ka enda naabreid kui olukord peaks veelgi teravamaks muutuma.

Et venelased on türklasi juba jõudnud süüdistada Georgia varustamises laskemoona ja relvadega on huvitav ning täpselt sama huvitav on, et Türgi sõjalaevad on sisenenud Georgia vetesse. Arvestades türklaste jätkuvaid probleeme kurdide ja nende soovidega, siis on ilmselgelt nende huvid märksa lähemal Georgia kui Venemaa omadele. 

Türklased olid ka Iraagi sõja ajal piisavalt enesekindlad, et USA vastupidistele soovitustele vaatamata siseneti Põhja-Iraaki. Igal juhul on selle NATO liikme sõnavõtte ja seisukohti jätkuvalt põhjust tähelepanelikult jälgida isegi kui nende välisministeerium on esialgu üpris madalat profiili hoidnud.

Mulle tundub, et kõige rohkem on mingeid konkreetseid toetavaid samme oodata neilt, kes on kõige vähem häält teinud. 

 


Categorised as: ...


One Comment

  1. Paul V ütleb:

    Huvitav nägemus sellest õnnetust sõjast:

    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/aug/09/georgia.russia1

    Ma ise kipun ka kahjuks nii arvama. Šaakashvili mängis tulega ja Georgia saab põletada või põleb üldsegi :´(

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga