VABALOG

Parim tulevikku vaatav tsitaat majandusteooriast

In my possibly overdogmatic view, economics is most useful when its models are relatively simple and intuitive.  We’ve run out of new models which are simple and intuitive.  So the theory game is over.  The standard, old data sets have been data mined to death.  We’re now on to the “can you build/create your own data set?” game.  That game can and will last for a long time; in some ways it will favor go-getter extroverts just as the theory game favored introverts.

I don’t yet see that there is a new game in town.  My preferred reform of economics involves more history and anthropology, I might add.

Tyler Cowen vastab lugeja küsimusele sellest, kas majandusteaduse tulevik on intelligentsete agentide modelleerimine. Kes Vabalogi lugenud, siis teab, et ma ei ole keeruliste matemaatiliste mudelite eriline pooldaja kuigi valmis nurisedes tunnistama, et neil on mõtte- ja argumendiselguses oma roll mängida.


Categorised as: ...


One Comment

  1. Jaak Kikas ütleb:

    “history and anthropology”?
    Jah, miks mitte … eriti kui see on selliste kultuuride ajalugu, kes on oma planeedil jõudnud “globaalse tsivilisatsiooni” staadiumisse (või selle lähedale), kus (muuhulgas) intrakommunikatiivne võimus on võrreldav meie internetiga. Loomulikult piisaval statistilisel baasil, sest paari üksiku näite varal on järeldusi ohtlik teha. Kui see aga mingitel põhjustel võimatu … no siis ehk tõesti need matemaatilised mudelid …

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga