VABALOG

Ühe aasta lõpus ja teise alguses üks väike paus

Mõtlesin, et jõuan pühade ajal veel üht-teist kirjutada, kuid kahjuks mitte.

Kuna aastavahetuse olen Eestist eemal, siis tõenäoliselt enne järgmise aasta 7. jaanuari uusi postitusi tulemas ei ole. Huvitavat lugemist leiab aga igalt poolt ja kes eesti keelset eelistab, siis novaator.ee on läbi teinud uuenduskuuri (hüvasti Äripäeva veebi kole kujundus), mis õigustab ka sellel leheküljel aeg ajalt peatumist.

Sellele vaatamata jäid silma kaks kirjutist, mille kohata tahaks küsida, et kelle jaoks neid kirjutatakse?

Töö ja inimväärikus – Barbi Pilvre, Päevalehes ja Millal meid tegelikult koondati – Andres Härm, Sirbis.

Neis artiklites pole midagi konstruktiivsest, enamus kriitikast tuleneb autorite isiklikest eelistustest ja arusaamadest, mis kahjuks on vaid väike killuke tervikust, mida aga isegi ei üritata mõista. Kes tahab näha halba kõiges, see halba kõiges ka näeb ja mõistmisele ei jätku siis enam ruumi.

Samas võiks ju üritada hoopis autoreid mõista ja nende kirjutatule reageerida, kuid kas see on kulutatud aega väärt? Vaevalt, kuid sama võiks öelda kogu Vabalogi kohta, ent siin ta on, vaikselt triivimas enda kuuenda sünnipäeva poole. Loodetavasti õnnestub uuel aastal mõlema artikli juurde tagasi tulla ja kirjutada sellest, mille Pilvre ja Härm jätsid kirjutamata.

Meeldivat aasta lõppu kõigile.


Categorised as: ...


6 kommentaari

 1. toivo ütleb:

  “Neis artiklites pole midagi konstruktiivsest, enamus kriitikast tuleneb autorite isiklikest eelistustest ja arusaamadest, mis kahjuks on vaid väike killuke tervikust”

  ja sa ise oled seda lahmivat kriitikat kirjutades konstruktiivne? 🙂

 2. Jüri Saar ütleb:

  toivo: mis osa järgnevast arusaamatuks jäi: “Loodetavasti õnnestub uuel aastal mõlema artikli juurde tagasi tulla ja kirjutada sellest, mille Pilvre ja Härm jätsid kirjutamata.”? See postitus on kõigest järjehoidja.

 3. PaulV ütleb:

  Head vana aasta lõppu ja head uut aastat!

 4. Ragnar Viilu ütleb:

  Head aastavahetust sullegi…ning tugevat tahtmist ja lõpmatut jõudu konstruktiivselt vaielda ka tuleval aastal 🙂

 5. Mikk ütleb:

  Pilvre ja Härmi lood on arvamuslood, kelle muu kui nende endi isiklike seisukohti sellised artiklid siis avaldama peaksid?
  Tõsi, mõlemad on ärritavalt rumalad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga