VABALOG

iPad: skeptikutest pooldajateks pärast kasutamist

Kui Steve Jobs iPad’i tutvustas, siis esmamulje jättis natuke skeptiliseks. Samas tõin juba siis välja, et potentsiaali asjal on ning nagu Jaan kommentaarides kirjutas:

Jobs ei väsinud rõhutamast oma ettekandes, et seda peab ise käes hoidma ja proovima, et tõeliselt aru saada kui hea toode see on. Ma usun, et nii mõnigi kriitik sööb ise oma sõnad peale seda, kui on seda reaalselt kasutada saanud… ja seejärel omale koju soetanud.

Nüüd, kus iPad on massidesse jõudnud, on arvustuste ja kogemuste laviin valla pääsenud. Väike valik mõnedest arvamustest, arvustuste ja lihtsalt iPad’ist ajendatud artiklitest.

Ars Technica reviews the iPad – 18 lehekülge pilte, täheldusi, mõtteid ja soovitusi. Tasakaalukas ja põhjalik, kuid järeldusi saab ikkagi olla ainult üks:

Truthfully, this is device is one that can only really be understood by playing with it firsthand (we know, it took us more than 18,000 words to tell you that). No matter how many words get spilled on the iPad around the Web, there’s still no simple way to describe how it feels and how it’s different from a typical computing experience or a smartphone experience. Those of us on staff who were highly skeptical about the iPad before having touched it had a very different understanding of it afterward spending some serious time with it. This is likely to be the case with most users.

Apple iPad Review: Laptop Killer? Pretty Close – Walt Mossberg annab oma kiitva hinnangu iPad’ile ja seda pigem tavakasutaja vaatenurgast:

If people see the iPad mainly as an extra device to carry around, it will likely have limited appeal. If, however, they see it as a way to replace heavier, bulkier computers much of the time—for Web surfing, email, social-networking, video- and photo-viewing, gaming, music and even some light content creation—it could be a game changer the way Apple’s iPhone has been.

The iPad is qualitatively different, a whole new type of computer that, through a simple interface, can run more-sophisticated, PC-like software than a phone does, and whose large screen allows much more functionality when compared with a phone’s. But, because the iPad is a new type of computer, you have to feel it, to use it, to fully understand it and decide if it is for you, or whether, say, a netbook might do better.

The iPad is for readers – Laura Miller on Salon’i jaoks iPad’ist kirjutanud peamiselt lugeja pilgu läbi. Miller leiab, et iPad soodustab pikemate artiklite ja isegi teoste lugemist ning ülejäänud tõmblemine ei olegi eesmärk:

We are often urged to frown on devices that don’t prompt us to collaborate on and create — or at the very least comment on — all the amazing old and new things, from news reports to scientific studies, Web comics to video mash-ups, that proliferate online. It’s so undemocratic, so anti-DIY. So old paradigm.

But here’s the thing: Sometimes I don’t want to talk. Sometimes what I want is to listen, really listen, to what someone else has to say. I’ve managed, for example, to own a few iPods over the past 10 years — gadgets I use every day — without ever once missing the option of composing my own music on them. I can’t even remix music by other people, for crying out loud! Oppressively top-down, right? Only, I don’t care because I have no desire to ever try my hand at composing (the first thing I do with any new Mac is delete GarageBand). Nevertheless, the iPod has expanded and enhanced my appreciation of music, simply by giving me more opportunities to find and listen to it.

Buying 30 min. of primetime: Modern Family becomes iPad ad – komöödiaseriaal’i Modern Family viimane osa pöörles suuresti iPad’i ümber. Ars Technicalt huvitav artikkel reklaamist DVR’ide ajastul:

Perhaps the Modern Family writers are just huge Apple fanboys. In past episodes, MacBook Pros and iMacs do litter the background scenery, but there are no dialogue references to them, no linkage of Jobs and God, and no plot point centered on buying Apple hardware. Oh, and there’s a final indignity—when Apple doesn’t contribute to the production, all Apple hardware gets a nasty grey sticker slapped right over the iconic Apple logo.

Minu jaoks on iPad’i soetamine taandunud ühele küsimusele: kas 3G’ga või ilma?


Categorised as: ...


2 kommentaari

  1. alar ütleb:

    Mina igatahes Ipadi osta ei plaani. Vigu on liiga palju. Näen seda pigem kui muhedat mänguasja või siis tööriista, mida saab panna tegema igasuguseid erinevadi huvitavaid ülesandeid kuid ei kujuta teda ette asendama mu läpakat. Sarnase toote plaanin lähitulevikus soetada ja siiani olen suutnud leida piisavalt põhjuseid et valida pigem Notion Inki Adam või Hp slate -miks mitte näiteks Gemini tablet. Meeliköitev on ka potensiaalselt kunagi toodetav Microsofti Courier. Igaüks neist on mõnesmõttes parem, mõneti kehvem kui iPad kuid siiralt usun, et hinnakvaliteedi suhe ja toodete omavaheline paremusjärjestus suruvad iPadi minu valikust täielikult välja. Jääb vaid loota, et mõni fänboyst sõber kurvaks ei saa, kui sedasi räägin 🙂

  2. Jüri Saar ütleb:

    Teised tahvel arvutid on juba mõnda aega väljas, kuid erilist entusiasmi nende vastu pole märganud. Samas olen emug’i asutajaliige ja Apple’i tooteid kasutanud aastast viimased 20 aastat 😛

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga