VABALOG

Teller ajas "kapist" välja…

Juhtus see, mis varem või hiljem juhtuma pidi: JS ei ole enam paar tähte vaid nagu selgub Telleri viimasest postitusest hoopis Jüri Saar. Ja tõsi ta on. Ma arvasin, et kellelegi ei lähe nimi tähtede taga eriti korda veel mõnda aega, kuid tundub, et ma eksisin.

Absoluutset anonüümsust ma taga ei ajanudki, kuigi arvan, et seda on siiski võimalik soovi korral saavutada. Arvasin, et varem või hiljem komistab keegi Orkuti profiili otsa, kuid et sinna sellise ringiga jõutakse ei osanud uneski näha.

Minule pakub see juhtuma aga huvi veel selle tõttu, et alles eile heideti mulle ette anonüümsust ja seda ühe postituse tõttu, kus kriitikat sai üks Ekspressi ilmunud artikkel, milles esinenud väidetega ma sugugi nõus ei olnud. Kuna ma ei tea, kas kirja/artikli autor ka selle avaldamist siin soovib, siis jätan selle esialgu avaldamata. Loodan, et ka tema uudishimu on nüüd rahuldatud.

Miks ikkagi anonüümselt?

Peamine põhjus oli soov tähelepanu isikult argumentidele juhtida. Ekspressi loo autorilt saadud kiri tõestas vähemalt minu jaoks, et kui kirjutatu ei meeldi, siis osadele meeldib rohkem isikule kui argumentidele või väidetele tähelepanu pöörata. Mõtlesin juba isegi selle peale, et küsida lugejatelt, kas peaksin enda nime avalikustama või mitte. Võite ette kujutada minu üllatust, kui Teller sellele küsimusele juba ammendava vastuse oli andnud.

Nüüd jääb siis üle otsustada, kas loobuda lõplikult JS-ist täisnime kasuks või mitte.


Categorised as: ...


4 kommentaari

 1. BC ütleb:

  eesti on väike.. maailm on väike.. ära tuntakse sind ikkagi.. (nagu ka juuresolevalt pildilt (loe: loolt) võib järeldada)

  kuigi jah ma pigam ootaks sellist ülesotsimist kus ei ole viiteid antud ja ikka tavainimesele raskendatud infoga manipuleerima hakataks..

  mind vist paljud teavadki vaid BC järgi (PS. nagu ekslikult võib arvata need EI ole minu initsiaalid)

 2. Teller ütleb:

  Minu seisukoht, et autor võib anonüümne küll olla. Kehva autori puhul kehitad õlgu ja valid järgmise lehe, mida lugeda. Hea autori puhul tekib aga paratamatult uudishimu, et kellega siis tegu, mis taust ja mida ta sööb, et nii nutikat juttu kirjutab.

  Ja loomulikult siis, kui tahaks kellegagi vaielda, argumenteerida, ka sõimata, on palju mugavam, kui ei ole tegu mingi suvalise tähekombinatsiooni, vaid pärisnimega. Mis siis, et tegelikult inimest ei tunne. Minu arvamus.

 3. BC ütleb:

  Telleri jutus on iva sees aga..

  nende aastate jooksul mil ma end webiga sidunud olen, olen harjunud teadmatusega (erinevatel põhjustel) kaas vestlejate suhtes.. peamine mis on oluline et nimi oleks jätkuvalt üks ja sama.. kes selle taga aga on.. ei oma tähtsust.. pigem just see mis tal öelda on..

  IMHO

 4. mele ütleb:

  Tere. Mina olen Mele. Selgub, et tahtmatult anonyymsus-arutelusse kaasa t6mmatud:)

  Ma ei loe yldiselt vabalogi, aga Teller viitas, et mu artiklile tehti siin k6vasti kriitikat ja lugesin l@bi. kuna olin puhkusel ja reisimas, siis ei olnud aega argumenteeritult vastata, t6tt-o”elda ei suuda siiani v@lja m6elda, kas ma viitsiks kunagi diskuteerida anonyymse veebitegelasega isegi huvitavatel teemadel.
  Mulle tundub, et kui olen kusagil ta”isnime ja pildiga oma arvamuse avaldanud ja kui siis keegi tahab vastu vaielda, siis kasutagu samu vahendeid! Meiliaadress on ju tavaliselt lehes v6i lehe veebis avaldatud, saada siis ilusasti kiri, teata kes sa oled, mis sind selle teemaga seob ja millistele eriarvamustele tahad viidata. No pilt pole just oluline, aga mingi aimdus identiteedist v6iks ikka olla. Lihtsalt ei viitsi absoluutselt tundmatu inimesega vaielda, intrigeerib pigem reaalse intelligentse kodanikuga maailma asjade üle diskuteerimine. No erandiks t6esti, nagu Siimgi mainis, et kui see tundmatu midagi Eriti Huvitavat va”lja toob, seda pole minuga aga anonyymkirjade puhul kyll senini juhtunud.

  Aga kui on n-ö turgu anonyymselt maailma asjade yle vaidlejatele, st kui kontoris arvutiaega yle jääb ja jutt ei ole puhas loba, siis mis saab kellelgi selle vastu olla? Laske käia, ega siis netiruum täis ei saa 🙂
  Päikest!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga