VABALOG

Rahvaliit ja Sotsiaaldemokraadid ühises nimekirjas

Tänasest Postimehest:

Sotsiaaldemokraatide ja rahvaliitlaste otsus minna sügisel ühise nimekirjaga valimistele, on kahe partei ühe valimismagneti Sven Mikseri sõnul kindla peale minek, et Tallinnas võimu juurde saada.

Rahvaliitlased kandideerivad 16. oktoobril toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel Tallinna volikokku Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas tänu eile allkirjastatud ühiste kavatsuste deklaratsioonile. Erakonnad ei välista ühiste nimekirjade kasutamist mujalgi Eestis.

Saab näha, kas see liit erakondadele ka mingit kasu toob, kuid ma olen skeptiline ja tundub, et seda on ka mõlema erakonna juhtivnäod, kes eilselt allkirjastamistseremoonialt puudusid. Kahtlastest ettevõtmistest on alati kasulikum kaugemale hoida, eriti alguses kui kahtlused kahe erakonna liitumisest kõige tugevamad.

Kummalgi erakonnal pole aga midagi erilist kaotada. Mulle jääb mulje, et Rahvaliit üritab ennast rohkem vasakule kalduvate erakondadega siduda samas kui Sotsiaaldemokraadid üritavad kuidagi “august” välja ronida, millegagi silma paista, mis võimaldaks neid lähenevatel valimistel tõsiselt võtta.

Võib-olla täiesti tähtsusetu täheldus, kuid allkirjastamistseremoonial andsid intervjuusid ja võtsid sõna minu jaoks tuntud nimedest Mikser, Salumäe ja Maslovi – esimesed kaks alles hiljuti erakondi vahetanud ja viimane väidetavalt teiste erakondade liikmeid meelitanud erakonda vahetama.

Kui ühises nimekirjas esinemine läheb edukalt, siis ei saa kahe erakonna ühinemine vist enam olla kaugel.


Categorised as: ...


One Comment

  1. Paul ütleb:

    Kuna mina pole kummagi erakonna pooldaja, siis on nii, et mida halvem, seda parem -las näitavad, kui põhimõttelagedad nad on!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga