VABALOG

Huvitavaid rakendusi mobiiltelefonidele

Nokia S60 telefoni omanikele võib huvi pakkuda kodukootud (loe: Tallinna Ülikooli Mobile Interaction Concepts and Technologies kursuse raames loodud) huvitav rakendus, kus mõne teise mobiili pealt SMS’i S60’le saates hakkab juhtuma järgnev:

Sending an SMS with the word “photo” (without quotation marks) will tell the phone to take a picture (reolution 640×480) and send it to a PHP script in a predefined server. The PHP script will then store the photo in the server directory so that it could be viewed from any browser. This action can also be activated by just pressing the SELECT key on the surveillance phone.

Sending an SMS with the word “call” (without quotation marks) will tell the phone to dial a phone number that has been specified in the script. This way you can have the surveillance phone call you so that you can listen-in on what is going on at the location of the surveillance phone. This action can also be activate by pressing the nr. 2 key on the surveillance phone.

Siinkohal oleks vist viisakas mainida, et kõnealuse lahenduse “autor” on minu vend.

Scriptid, mida ta kasutas on aga saadaval sellest samas postitusest. Kui temaga viimati sellel teemal rääkisin, siis ta ütles, et teoreetiliselt peaks neid scripte saama kasutada kõigi telefonidega, mis saavad Pythoniga hakkama…vms.

Tõenäosus, et Vabalogi lugejate seas on S60 omanike: tilluke kuni olematu.


Categorised as: ...


One Comment

  1. Paulio ütleb:

    Minul on 🙂

    S60 ei ole konkreetne mudel, vaid OS (ehk siis telefoni operatsioonisüsteem, nagu arvutitele on Windows XP).

    Uuematel ja kallimatel Nokiatel on enamuses just selline OS.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga